Lohikäärmeitä, oliko heitä??
septiembre 201419 septiembre 2014 comentarioIlman kommentteja leido Luettu 1096 kertaa

 

Mihin maailmankolkkaan lohikäärme olisikaan pesäpaikkansa perustanut? Matkamies veikkaa Teneriffaa, silla sinne tulivuoren kupeeseen olisi tultasyöksevän lentävän liskon ollut helppo piiloutua lohikäärmeiden metsästäjiltä.
Pesäänsä varten lohikäärme olisi tarvinnut suuren ja vahvarakenteisen puun ja tämä samainen puu taitaa vieläkin olla saarella jäljellä.

LOHIKÄÄRMEPUU JA PARQUE DEL DRAGO
Dracaena draco eli Kanariantraakkipuu on puulaji, jota on löydettävissä mm. Cap Verdellä, Madeiralla ja etenkin Teneriffalla, jossa yhdestä lajin vanhimmista edustajista on tullut eräs saaren tunnetuimmista turistinähtävyyksisä. Muinoin sen punaista pihkaa sanottiin lohikäärmeen vereksi eli Sangre de Drago. Saaren suurin ja vanhin traakkipuu kasvaa Icod de los Vinosin kylässä ja vaikka silla arvoidaan olevaan ikää kansantarujen mukaan jopa 3000 vuotta, ovat viimeisimmät tieteelliset turkimukset osoittaneet sen iäksi noin 800 vuotta. Puu sijaitsee kansallispuistossa Parque del Drago ja mikäli matkalla mukana mukana lapsia, suosittelemme tutustumista alueella olevaan lapsille tarkoitettuun “Guarderia de Dragos” alueeseen, jossa perheen pienimmät voivat tutustua leikkien ja pelien avustuksella alueen mielenkiintoiseen historia.

TENERIFFA  JA MYTOLOGIA
Muitakin tarinoita kuin vain lohikäärmeistä saarella riittää, pidetäänhän aluetta esimerkiksi yhtenä mahdollisena alkuperäisenä Atlantiksen sijaintipaikkana. Antiikin aikaan Hesperideksen puutarha sijoitettiin myös näihin maisemiin. Tätä puutarhaa asuttivat Hesperidekset eli kolme Atlaksen nymfitytärtä.  Puutarhaa suojeli satapäinen lohikäärme Ladon, joka saattoi muuten olla tultasyöksevä Teide saarta mereltä tarkastelleiden merimiesten mielestä.
Puutarha oli tunnettu omenoistaan, joita noutamaan lähetettiin itse Hercules, tuo soturien soturi. Hercules houkutteli  juoneen mukaan Atlaksen, joka tappoi lohikäärmeen, ryösti omenat, jotka Hercules taasen huijasi pois Atlakselta ja antoi Atenealle. Atlaksen idea oli paeta, mutta Hercules palautti herran takaisin kannattelemaan maapalloa. Homma johon Atlaksen oli tuominnut Zeus.
Tämä tarina on vain yksi niistä monista, joita tällä upealla saarella on kerrottavaan. Suosittelen matkustamista Kanarialle  ja  tutustumaan Teneriffaan ja sen historiaan ihan paikan päällä. Ja rakastumaan saareen , sen luontoon ja ihmisiin.

TALLENNA JA JAA
Tälle artikkelille ei ole vielä annettu kommentteja, ole ensimmäinen!
KOMMENTOI
Nimi

Sähköposti

Sinun WEB -sivusi
Viesti

Lähetä
Olen lukenut ja hyväksyn yksityisyydensuojaehdot
Seuraa meitä ...

TILAAMINEN RSS

KATEGORIAT

    FACEBOOK

    MUITA LOGITRAVEL BLOGEJA
    KIRJOITUKSET
    TUNNISTEET

    Logitravel Blogia ylläpitää Online matkatoimisto TRAVELSTEPS OY ( markkinointinimi Logitravel), Y-tunnus 2559611-1, KuVi 2843/13/U. Sisällön lainaaminen/kopiointi ilman Travelsteps Oy:n lupaa kielletty.

    Logitravelin blogin tavoite on pitää matkustajamme ajantasalla matkustamiseen liittyvistä aiheista ja antaa ideoita matkojen suunnitteluun. Blogin sisältö on puhtaasti informatiivista emmekä vastaa mahdollisista asiavirheistä. Jos haluat lisätietoja tuotteistamme tai varata matkan, siirry sivustollemme www.logitravel.fi