Matkat

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Lähin lentokenttä

Helsinki

Kirjaudu

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on omavastuu ja minkälaisia vakuutuksia vuokra-autoihin on saatavilla?

Omavastuu:  On summa, jonka asiakas joutuu maksamaan, mikäli autolle sattuu vahinkoa. Sen suuruus vaihtelee autoluokittain ja sen voi poistaa tai alentaa hankkimalla lisävakuutuksen. Tässä esiteltynä tavallisimpia vakuutustyyppejä.  Eri vakuutusten lyhenteet saattavat vaihdella vuokraamoittain. Lisätietoja eri vakuutuksista löytyy mm. Autoliiton sivustolta http://www.autoliitto.fi/matkailu/vinkit/automatkalle/auton_vuokraus/


CDW (Omavastuun pienennys kolarivakuutukseen): Useimpiin pakettihintoihin sisältyy kolarivakuutus. Kolarivakuutuksen mukaisesti asiakas on vastuussa korjauskuluista ja varaosista enintään omavastuuosuuden verran. Onnettomuus- tai vahinkotilanteissa CDW kattaa korjaukset tai uuden auton, ei kuitenkaan varkauteen liittyvää vahinkoa. Rengas- ja tuulilasivauriot eivät sisälly kolarivakuutukseen, vaan tällaisen vahingon sattuessa asiakkaalta peritään korjauskulut täysimääräisinä riippumatta omavastuun suuruudesta. Useimmissa maissa CDW pienentää asiakkaalle jäävää omavastuuosuutta. Tätä osuutta on mahdollista pienentää tai poistaa se kokonaan hankkimalla paikallinen lisävakuutus, Super CDW.

SuperCDW: Supervakuutus pienentää tai poistaa autonvuokraajan omavastuun vahinkotapauksissa. Tämän omavastuun suuruus vaihtelee maittain. Tämä vakuutus ostetaan aina autoa vuokrattaessa, paikan päällä. Sitä ei siis voi ostaa tai varata etukäteen Suomesta. 

TP (Varkausturva):  Varkausturva kattaa varkausvahingot ajoneuvon arvoon saakka sekä muut mahdolliset vahingot. Useimmissa maissa varkausturvaan kuuluu omavastuuosuus.

PAI: Lisätapaturmavakuutus on tarkoitettu kuljettajalle ja autossa mukana matkustaville henkilöille.

Vahinkojen tarkastaminen:  Vuokra-ajan päättymisen jälkeen tarkistetaan aina;  polttoainemäärä, kilometrit, sisätilat, ulkopinnat, maali, varusteet jne., ja näin varmistutaan, ettei vahinkoja ole syntynyt.

Travelsteps Oy, Y-tunnus 2559611-1, KuVi 2843/13/U. Kaikki oikeudet pidätetään.
Footer Thawte
true getPixeles@logitravelfi@0@0@False false