Matkat

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Lähin lentokenttä

Helsinki

Kirjaudu

Usein kysytyt kysymykset

Mitä minulta vaaditaan, että voin ajaa autoa ulkomailla?

Euroopan unionin jäsenmaissa riittää ajokortti.

Euroopan Unionin ulkopuolisissa maissa, tai maissa, jotka eivät kuulu Geneven tai Wienin yleissopimuksen piiriin tulee olla kansainvälinen ajokortti.

Kansainvälisiä ajokortteja voi Suomessa hankkia kahta erilaista mallia, jotka on määritelty kansainvälisissä tieliikennesopimuksissa: Genevessä 1949 ja Wienissä 1968.

Kansainvälinen ajokortti, IDP = International Driving Permit, on virallinen, maailman valtakielille tehty käännös kansallisesta ajokortista.

Kansainvälisen ajokortin sisällön ja ulkonäön määrittelevät kansainväliset tieliikennesopimukset. Suomessa valtioneuvosto on antanut kansainvälisten ajokorttien kirjoittamisoikeuden Autoliitolle, mutta edellyttää, että kortit on leimautettava poliisilla ennen niiden luovuttamista asiakkaalle.

1949 mallin mukainen kansainvälinen ajokortti on voimassa yhden vuoden myöntämispäivästä. Mallin 1968 kortti on voimassa enintään 3 vuotta myöntämispäivästä. Kukin valtio on määritellyt lainsäädännössään, millaisen ajokortin se hyväksyy. Kansainvälisen ajokortin lisäksi oma kansallinen ajokortti on aina oltava myös mukana matkalla.

Lisätietoja saatavilla Autoliiton sivuilta www.autoliitto.fi

Travelsteps Oy, Y-tunnus 2559611-1, KuVi 2843/13/U. Kaikki oikeudet pidätetään.
Footer Thawte
true getPixeles@logitravelfi@0@0@False false