Hei taas!
Olemme iloisia nähdessämme sinut uudelleen. Kirjaudu nähdäksesi tarjoukset ja kampanjat.
Paras tarjous kategorian mukaan
Omavastuu: On summa, jonka asiakas joutuu maksamaan, mikäli autolle sattuu vahinkoa. Sen suuruus vaihtelee autoluokittain ja sen voi poistaa tai alentaa hankkimalla lisävakuutuksen. Tässä esiteltynä tavallisimpia vakuutustyyppejä. Eri vakuutusten lyhenteet saattavat vaihdella vuokraamoittain. Lisätietoja eri vakuutuksista löytyy mm. Autoliiton sivustolta http://www.autoliitto.fi/matkailu/vinkit/automatkalle/auton_vuokraus/
CDW (Omavastuun pienennys kolarivakuutukseen): Useimpiin pakettihintoihin sisältyy kolarivakuutus. Kolarivakuutuksen mukaisesti asiakas on vastuussa korjauskuluista ja varaosista enintään omavastuuosuuden verran. Onnettomuus- tai vahinkotilanteissa CDW kattaa korjaukset tai uuden auton, ei kuitenkaan varkauteen liittyvää vahinkoa. Rengas- ja tuulilasivauriot eivät sisälly kolarivakuutukseen, vaan tällaisen vahingon sattuessa asiakkaalta peritään korjauskulut täysimääräisinä riippumatta omavastuun suuruudesta. Useimmissa maissa CDW pienentää asiakkaalle jäävää omavastuuosuutta. Tätä osuutta on mahdollista pienentää tai poistaa se kokonaan hankkimalla paikallinen lisävakuutus, Super CDW.
SuperCDW: Supervakuutus pienentää tai poistaa autonvuokraajan omavastuun vahinkotapauksissa. Tämän omavastuun suuruus vaihtelee maittain. Tämä vakuutus ostetaan aina autoa vuokrattaessa, paikan päällä. Sitä ei siis voi ostaa tai varata etukäteen Suomesta.
TP (Varkausturva): Varkausturva kattaa varkausvahingot ajoneuvon arvoon saakka sekä muut mahdolliset vahingot. Useimmissa maissa varkausturvaan kuuluu omavastuuosuus.
PAI: Lisätapaturmavakuutus on tarkoitettu kuljettajalle ja autossa mukana matkustaville henkilöille.
Vahinkojen tarkastaminen: Vuokra-ajan päättymisen jälkeen tarkistetaan aina; polttoainemäärä, kilometrit, sisätilat, ulkopinnat, maali, varusteet jne., ja näin varmistutaan, ettei vahinkoja ole syntynyt.
Euroopan unionin jäsenmaissa riittää ajokortti.
Euroopan Unionin ulkopuolisissa maissa, tai maissa, jotka eivät kuulu Geneven tai Wienin yleissopimuksen piiriin tulee olla kansainvälinen ajokortti.
Kansainvälisiä ajokortteja voi Suomessa hankkia kahta erilaista mallia, jotka on määritelty kansainvälisissä tieliikennesopimuksissa: Genevessä 1949 ja Wienissä 1968.
Kansainvälinen ajokortti, IDP = International Driving Permit, on virallinen, maailman valtakielille tehty käännös kansallisesta ajokortista.
Kansainvälisen ajokortin sisällön ja ulkonäön määrittelevät kansainväliset tieliikennesopimukset. Suomessa valtioneuvosto on antanut kansainvälisten ajokorttien kirjoittamisoikeuden Autoliitolle, mutta edellyttää, että kortit on leimautettava poliisilla ennen niiden luovuttamista asiakkaalle.
1949 mallin mukainen kansainvälinen ajokortti on voimassa yhden vuoden myöntämispäivästä. Mallin 1968 kortti on voimassa enintään 3 vuotta myöntämispäivästä. Kukin valtio on määritellyt lainsäädännössään, millaisen ajokortin se hyväksyy. Kansainvälisen ajokortin lisäksi oma kansallinen ajokortti on aina oltava myös mukana matkalla.
Lisätietoja saatavilla Autoliiton sivuilta www.autoliitto.fi
Ei, ei ole sallittua matkustaa autolautalla vuokra-autolla.
Yleensä auton vähimmäisvuokra-aika on 24 tuntia, 30-60 minuutin liikkumisvara sallitaan vuokrausaikoihin, vuokraamoista riippuen. |
Varausprosessin aikana sinulle selviää, mitä autonvuokraan sisältyy. Samat tiedot tulevat vielä varausvahvistukseen, minkä saat sähköpostilla varauksen tehtyäsi. Vakuutukset jotka yleensä sisältyvät hintaa, ovat pakollinen liikennevakuutus (sisältää vakuutuksen kolmannen osapuolen varalle, vahinkovakuutuksen ja varkausvakuutuksen), mihin kuuluu omavastuu.
Seuraavat eivät sisälly vuokrauksen hintaan: