Useimmin kysytyt Risteilyt

Kuinka laivaan meno tapahtuu?

Ensimmäinen risteilypäivä on luultavasti unohtumaton elämys.

Suosittelemme laivalle saapumista hyvissä ajoin, noin 3-4 tuntia ennen aikataulun mukaista lähtöä.
Matkalaukut otetaan vastaan henkilökunnan toimesta ja toimitetaan myöhemmin suoraan hyttiisi. Älä ihmettele, jos tämä kestää hieman, sillä laukkuja on satoja, jopa muutama tuhat toimitettaviksi. Kyllä ne sieltä saapuvat.
Laukkuja odotellessasi tutustu hyttiin, sen sijaintiin laivalla (mikä kerros, missä osassa kerrosta, missä muut palvelut sijaitsevat jne...). Saapuessasi sinulle annetaan ohjeet laivan eri palveluista ja turvallisuussäännöt tai sitten ne ovat valmiina hytissäsi, myös niihin on hyvä tutustua. Yleensä matkustajien täytyy rekisteröityä ravintolassa ateroille, jolloin kattausten ajankohdat ja myös pöytänumero vahvistetaan.

Käy myös laivan infopisteessä rekisteröimässä luottokorttisi mahdollisiin maksuihin laivalla. Tutustu myös mitkä lisäpalvelut ovat maksullisia  ja jos niitä käytät, maksat kaiken laivasta pois lähtiessäsi. Muista tarkistaa että lasku on oikein.   

Laivaan saavutaan yleensä puoliltapäivin ja lounas tarjoillaan seisovasta pöydästä.

Kansainvälisten merimatkustussääntöjen ensimmäisen matkustusvuorokauden aikana suoritetaan evakuointiharjoitus, johon kaikkien matkustajien on osallistuttava. Tästä ilmoitetaan yleensä etukäteen. Tutustu laivan turvamääräyksiin ja mikäli jokin asia on epäselvää, ota yhteyttä henkilökuntaan.

;