Useimmin kysytyt Risteilyt

Kuinka valita juuri minulle sopiva risteilyalus ja reitti?

Risteilylomien suosio kasvaa kasvamistaan ja niinpä varustamot tuovatkin markkinoille lähes joka vuosi uusia aluksia ja mielenkiintoisia reittejä. Uuden sukupolven risteilyalukset ovatkin jo oikeastaan kelluvia loistohotelleja, joissa tarjolla lähes kaikki mahdollinen  palvelu. Mutta vaikka puitteet olisivatkin mitä mainioimmat, saattaa matkasta kuitenkin tulla pettymys kun valitsemme itselle "sopimattoman" laivan tai reitin. Olemme seuraavaksi keränneet hieman vinkkejä, joiden uskomme helpottavan varauksen tekoa.

Logitravelin sivuilla esittelemme kaikki myymämme risteilyt mahdollisimman tarkasti, mutta suositttelemme lisätietojen hankimista varustamojen omilta sivuilta.  Kannattaa kiinnittää huomiota etenkin aluksen kokoon ja risteilyn luonteeseen, sillä ei ole aivan sama jos nuoripari varaa paikat häämatkalle eläkeläisten suosimalta alukselta tai erityisesti lapsiperheille suunnatuilta reiteiltä. Mieti, mitä palveluja alukselta haluat ja minkä tyyppisestä ohjelmasta olet kiinnostunut.

Laivat luokitellaan yleensä kokonsa perusteella viiteen eri luokkaan:

  • Yksilölliset: enimmillään noin 250 matkustajaa
  • Pienet: 250 -500 matkustajaa
  • Keskikokoiset: 500 -1.000 matkustajaa
  • Suuret: 1.000 -2.000 matkustajaa
  • Megaalukset: yli 2.000 matkustajaa

Jos vaadit laivalta tilaa ja paljon oheispalveluja, pienimmillä aluksilla ei niitä löydy. Muutamassa päivässä alat jopa tuntemaan suuren osan matkustajista nimellä. Rauhallista ja leppoisaa matkantekoa kaipaava taas tuskin viihtyisi yli 2000 muun matkustajan joukossa.

Myös reitinvalinta on tärkeää. kaikkien suurimmat risteilijät ovat  keskittyneet enemmän asiakkaiden viihtymiseen koko ajan aluksella kuin tutustua uusin maihin. Pienemmät alukset panostavatkin usein enemmán oheispalveluihin maissa, mm. retkiin, ostosmahdollisuuksiin jne.

Tutustu myös aluksien ohjelmatarjontaan. Osalla aluksia tarjontaa on lähes ympäri vuorokauden ja jokaisen makuun. Muista että joillakin laivoilla tiettyihin tilaisuuksien on pukeutumissäännöt ja niitä on noudatettava. Muista pakata puku/smokki mukaan tarvittaessa!

Hytti on olennainen osa matkustamista, joten mieti tarkkaan, aiotko viettää aikaa hytissä vai ulkona tai retkillä? On turhaa maksaa parvekkeesta, porealtaasta tai vaikkapa suuresta televisiosta, mikäli käyt hytissä lahinnä vain nukkumassa. Jos taas haluat viettää aikaa omassa rauhassa merinäkölaloista nautiskellen omalla parvekkeelle, useimmilla laivoilla on myös mahdollisuus siihen.

Muista myös merenkäynti. Atlantilla tai muilla suurilla valtamerillä on suurempi mahdollisuus voimakkkaasen merenkäyntiin kuin esim Norjan vuonoissa, Itämerellä tai osissa Välimerta. Uusimmat laivat ovat yleensä varustetut erityisillä vakaimilla keinumisen minimoinniksi.;